Příběhy kolem Vily...

Příběh Vily 63 píšou lidé, které vám v tomto zápisníku chceme představit. Postupně se tu setkáte se všemi, kteří s námi tvoří, vymýšlí, plánují, přemýšlí a přeměřují. Ptáme se jich na otázky, na které v běžném shonu není čas a prostor. Vyzvídáme, sbíráme inspiraci i nečekané fun facts, občas je (i sebe) rozesmějeme. Uvelebte se s drinkem nebo kafíčkem a zalistujte rozhovory — a nezapomeňte, jste vítáni se kdykoliv vrátit.

Všechno, co jste kdy chtěli vědět o našem vilovém menu

Seznamte se: Sára Lučanová, tvůrčí síla vilové kuchyně a creative force, která poskládala naše snídaňové i odpolední menu. Ušetříme si dlouhý úvod, protože rozhovor se Sárou vás vezme do hloubky — kreativity, gastro branže i jídla samotného. Dobrou chuť.

Jak ožila stoletá zahrada Vily 63?

Vilové zahradě už je bezmála sto let. Některé rostliny v ní nejspíš ještě zažily časy, kdy o ulici dál bydleli bratři Čapkové. Některé tu s pomocí zahradníků vykouzlil až Atelier Partero. Právě ten se nám totiž o vilovou zahradu stará. Setkali jsme se s Jakubem a Kristinou a nechali je vyprávět o tvoření zahrady a všem, co skrývá.

Víno ve Vile: co všechno se skrývá za naším vinným lístkem?

Už jste u nás ve Vile zalistovali vinným lístkem? Za pečlivou selekcí našich lahví stojí Christian Černoch, kterému u nás ale nikdo neřekne jinak než Chris. Jeho cesta k vínu ho vedla přes řadu uznávaných pražských podniků až do Café Jen, odkud už to do Vily 63 byl jen kousek. Zeptali jsme se Chrise, jak vína do Vily vybíral, čím se při skládání lístku inspiroval i co je jeho osobní drink of choice.

Lenka Juchelková

Jak se renovuje prvorepubliková vila s kavárnou?

Rekonstrukce je za námi...Vila 63 by nikdy nebyla Vilou s velkým V nebýt Lenky Juchelkové, architektky ze studia edit! a vrchní vizionářky naší rekonstrukce. Seběhli jsme z Hradešínské ulice dolů do Žižkova, kde má edit! svou kancelář, a vyzpovídali jsme Lenku přímo u jejího pracovního stolu — o výzvách a výhrách naší přestavby, nečekaných překvapeních i tom, kam se chodí inspirovat.